PERSBERICHT
30/08/2021

De wonderen van de onderwaterwereld, Amber de eekhoorn droomt ervan om zelf de zee te leren kennen.
Volg jij ook jouw droom?

Bomen en nootjes, dat is wat Amber de eekhoorn kent. Tot de zeemeeuw haar vertelt over een immense plas water met vissen, schildpadden en zeesterren. Ambers nieuwsgierigheid is gewekt: ze verlaat het bos en volgt haar droom om die zee te zoeken.
Door fysieke tegenslag en lichamelijke grenzen was de speelruimte van fotograaf Kitty van Delft beperkt. Ze pakte een blad en kleurpotloden, en creëerde achter haar tekentafel een grenzeloze wereld, een onderwaterwereld waarin het onmogelijke mogelijk blijkt.

'Amber, het Zee-eekhoorntje' gaat over dromen en daden, schoonheid en hoop. Ondanks vrijheidsbeperkingen staat het ons vrij te fantaseren. Amber laat de lezer zien hoe je die dromen omzet in daden door te kiezen om op avontuur te gaan. Tijdens haar zoektocht is er tegenslag, twijfel en gevaar, maar met hulp van andere dieren overwint Amber deze obstakels en vindt ze uiteindelijk die prachtige onderwaterwereld waar de zeemeeuw over vertelde.

Bastiaan en Kitty van Delft beschrijven en illustreren haar reis in 'Amber, het Zee-eekhoorntje', een humoristisch en liefdevol prentenboek voor jong en oud. Met dit boek willen de makers niet alleen kinderen maar ook volwassenen inspireren om hun dromen na te jagen. Hoe zorgelijk je de wereld ook bekijkt; neem een stap, groot of klein.

Over de makers
Illustrator en co-auteur Kitty van Delft (1970) studeerde aan de Koninklijke Academie van Nederlandse Kunsten in Den Haag en is professioneel fotograaf. Fysieke tegenslag wist ze om te buigen tot creativiteit. Voor dit eerste, gezamenlijk uitgegeven debuut maakte ze 19 kleurrijke, evenwichtige illustraties met speelse details.

Auteur Bastiaan van Delft (1973) studeerde in 2002 af aan de UvA en is sociaalgeograaf. Als leraar aardrijkskunde vertelde hij verhalen over de verschillende biotopen van onze planeet. In 'Amber, het Zee-eekhoorntje' beschrijft hij in vlot lezende zinnen en met taalgrapjes hoe bijzonder en afwisselend de aarde is.
 

Over het boek
Titel: Amber, het Zee-eekhoorntje
Illustrator: Kitty van Delft
Auteurs: Kitty en Bastiaan van Delft
ISBN: 9789090347431
Verschenen: 15 juli 2021
Productvorm: Hardcover
Aantal pagina’s: 40
Uitgever: Uitgeverij de Kleine Avonturier
Prijs: € 17,99
Website: www.amberhetzee-eekhoorntje.nl

Beschikbaar in alle fysieke en online boekhandels

\Presentatie: 18 september 2021 om 10.00 uur bij boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217, Den Haag.

Aanmelden om bij de boekpresentatie te zijn kunt u hier doen.

www.paagman.nl

Kopen? Dat kan nu al via onze webshop!

Hier is nog meer werk te zien, van het prentenboek: 'Amber, het Zee-eekhoorntje.'

Ook hebben we nog een klein stukje voorgelezen uit het boek. Dat is op mijn Facebook account te horen!

Mede mogelijk gemaakt door:

 

 Gemeente Den Haag        Prins Bernhard Cultuurfonds        De Haagse Schuit